Bezienswaardigheden

bezienswaardigheden.jpg

Hurghada ligt aan de Rode Zee en is een van de grootste toeristische centra in Egypte. Het is de parel van de Rode Zee. Hurghada trekt vooral zonaanbidders, zwemmers en watersporters. De Rode Zee is een paradijs voor zeilen, surfen, diepzeevissen en duiken. De onderwaterwereld biedt een unieke biodiversiteit van de meest kleurrijke vissen, koraalriffen en fascinerende scheepswrakken. De maritieme sfeer van de plaats en de rijkdommen van de zee zijn echte bezienswaardigheden van Hurghada.

Bezienswaardigheden/uitjes in Hurghada

Hoewel Hurghada bekent staat als een van de drie meest populaire duiklocaties ter wereld, is er voor iedereen wat te beleven, ook voor mensen die niet van duiken houden. 
De bezienswaardigheden van Hurghada omvatten verschillende moskeeën, een jachthaven, een kerk in Britse stijl en een aquarium. Het maritieme leven verkennen en toch droge voeten willen houden, kan vanuit een onderzeeër of een boot met glazen bodem.

De stad Hurghada bestaat uit drie districten.

  • El Dahhar is is de oude stad. Om het normale Egyptische leven te verkennen is het een aanrader om deze wijk te verkennen. Lokale markten, lokale winkels en de vismarkt zijn leuk om doorheen te wandelen en producten te kopen. Ook kan de Koptische kerk bezocht worden die werd gebouwd in 1922 in Britse stijl. De Aldahaar Moskee ligt ook in deze wijk en is een bezoek waard. Dit grootste islamitische gebedshuis van Hurghada is een imposant gebouw dat wordt gedomineerd door twee slanke, witte minaretten.
  • Al-Sakkala is een zeer dynamisch gebied met veel hotels, winkelcentra, winkels, bioscopen, clubs, restaurants, die allemaal open zijn tot laat in de nacht. Hier treden veel entertainers op die liedjes zingen of het mini-musicals opvoeren.
  • Al-Ahiaa is het Hotel bolwerk. Dit gebied ligt direct aan de kust van de Rode Zee en trekt jaarlijks vele toeristen aan uit de hele wereld voor windsurfen, kitesurfen en duiken.

Uitstapjes in de omgeving van Hurghada

De woestijn

De nabijgelegen woestijn is de perfecte plek voor een buggy tour of een bezoek aan een woestijn dorp. Hier worden de cultuur van het land en zijn inwoners dichterbij gebracht. Quad rijden, op de rug van een kameel of een jeepsafari door de woestijn zijn fantastische excursies die in Hurghada het hele jaar door te doen zijn. Toeristen kunnen verschillende lokale stammen tegenkomen die op hun reis en fascinerend kijkje geven in hun dagelijkse levensstijl. ’s Avonds kun je in de woestijn de heldere sterrenhemel boven de woestijn verkennen met een telescoop.

De Porphyritenberg;

In de buurt van Gebel Abu Dukhan ligt de Porphyritenberg . Dit is een belangrijk mijnbouwgebied waar meer dan drie eeuwen naar een fijne paarse steen werd gedolven die tot koninklijk symbool werd gemaakt. Vandaag de dag kunnen bezoekers hier de overblijfselen van forten, tempels, zuilen en stenen baden ontdekken.

Mons Claudianus;

Ook zeker de moeite waard is deze groeve, die is ontstaan is in de Romeinse tijd. Het ligt ongeveer 60 km ten zuidwesten van Hurghada en was ooit de thuisbasis van duizenden mijnwerkers en soldaten. Neem een kijkje op de resten van het fort, werkplekken en baden

Nationaal Park Giftun
Een absolute must voor elke vakantie is een reis naar het eiland Giftun, dat ongeveer 5 km voor de kus van Hurghada ligt. Het eiland heeft zeer fijn wit zand en is een onbewoonde rustige plek.

Luxor
Ook Luxor is toegankelijk vanuit Hurghada. Deze imposante Egyptische stad is een toeristische trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. De stad ligt op ongeveer 675 kilometer van Hurghada en is een hoogtepunt van een reis naar Egypte. De farao`s tombes, tempels en prachtige paleizen en de “Vallei der Koningen” zijn bijzonder aantrekkelijk.

Er is genoeg te doen in Hurghada. Voor elk wat wils, dus plezier gegarandeerd in Hurghada!