Reisadvies hurghada

reisadvies_hurghada.jpg

Hoewel het nog steeds niet helemaal rustig is in Egypte, kan je er prima op vakantie gaan. Zeker de populaire badplaatsen Hurghada, Marsa Alam en Sharm El Sheik zijn veilig, ook doordat deze toeristenoorden door de Egyptische overheid goed beschermd worden. 

Hurghada.

Hurghada ligt vrij ver van de Sinaï verwijderd, veel meer naar het zuiden toe. Dat maakt de badplaats nog veiliger dan Sharm El Sheikh. In en rond de Hurghada International Airport zijn Egyptische militairen opgesteld om de veiligheid te waarborgen en in en om de badplaats zelf zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn er meerder checkpoints rondom Hurghada en langs de Rode Zeekust en zijn er controle wegversperringen op strategische plaatsen in de stad. Er geldt dus absoluut geen negatief reisadvies voor Hurghada en je kan in deze prachtige badplaats dan ook met een gerust hart je vakantie doorbrengen!

Wil je ook andere plaatsen in Egypte bezoeken, zoals Caïro en de piramides van Gizeh, dan raden wij aan om voor vervoer per vliegtuig te kiezen. Dat is veiliger dan met een touringcar. In de hoofdstad is het aan te raden overheidsgebouwen en veiligheidsdiensten te vermijden. Mochten er aanslagen gepleegd worden, dan zijn deze gebouwen vaak een eerste doelwit. 
Tips

Registreer je bezoek aan Hurghada bij de Nederlandse Ambassade in Caïro, zodat men op de hoogte is van je aanwezigheid in Egypte in het geval van calamiteiten. Blijf op de hoogte van de huidige situatie in Egypte door de media zoals een Engelstalige krant in de gaten te houden.