Dahar

Als u naar Hurghada op vakantie gaat, is het een aanrader om zeker een bezoek aan El Dahar te brengen. Dit is het oude centrum van Hurghada en heeft haar originaliteit weten te behouden. El Dahar ligt op ongeveer 15 minuten rijden.

El Dahar was ooit de plek waar de eerste nederzettingen van het vissersdorp ontstonden. Hier ontmoet u het echte lokale leven van Hurghada, in grote vismarkten, de oude haven, de kleurrijke bazaar en gewoon op straat. Ga hier heerlijk zitten in een café en geniet van een Arabische koffie en kijk gewoon naar de drukte van het dagelijks leven. Ezelwagens en mensen op weg naar hun werk, school of gebed, winkelende huisvrouwen…. het echte, onaangetaste Egypte is hier goed te bekijken.

Er bevindt zich hier de grootste Souk; bazaar. Het woord “bazaar” komt uit het Perzisch en betekent handelscentrum. Alles in deze bazaar is overweldigend. Het grote aantal kooplieden, bezoekers, alsmede het enorme aanbod aan goederen. Geuren van oosterse kruiden vermengen zich hier met de geur van oliën. Textiel met kleurrijke afdrukken, fijn kant en borduurwerk, juwelen, tabak, papyrus, handwerk of antiquiteiten – deze bazaar biedt een enorme verscheidenheid aan souvenirs.
In El Dahar is ook een Koptische kerk en een moskee te vinden alsmede het VVV-kantoor, postkantoor en het busstation. Veel openbare gebouwen zijn hier te vinden en onder andere:
• De gemeenteraad
• Het Algemeen Ziekenhuis
• het Aquarium
• verkeerspolitie

En iets lekkers eten is hier ook niet moeilijk. El Dahar heeft voor elk type eten wel een vestiging; van restaurants tot straatstalletjes. Traditionele Egyptische cafés zijn hier ook in overvloed en zijn een uitstekende manier om te genieten van een waterpijp (sisha), tot in de vroege uren van de ochtend.