Waar ligt hurghada

waar_ligt_hurghada.jpg

Hurghada is een spannende en levendige vakantiebestemming, geschikt voor alle leeftijden en is te vinden aan de westelijke kant van de Egyptische Rode Zee. Hurghada ligt in de regio Al Bahr al Ahmar op het continent Afrika.

Hurghada bestaat uit drie districten, El Dahhar, Al – Sakkala en Al – Ahiaa:

  • El Dahhar, is de oude stad, waar men het typische Egyptische leven kan ervaren. Lokale markten (souks), lokale winkels en de vismarkt nodigen u uit om te wandelen en op koopjes te jagen.
  • Al – Sakkala is de toeristische wijk, die zich heeft ontwikkeld met uitlopers rond de oude haven. Het is een dynamisch gebied met veel hotels, winkels, winkelcentra, bioscopen, clubs, restaurants, die allemaal  open tot laat in de nacht zijn en vooral worden bezocht door reizigers.  • Al – Ahiaa begint ongeveer 22 km ten noorden van Hurghada en is gelegen aan de kustweg tussen El Gouna en El Dahhar. Karakteristiek is echter het kleine aantal lokale bewoners.

Hurghada ligt op 530 km ten zuiden van Caïro en ongeveer 75 km ten zuidwesten van de meest populaire duikbestemming in Egypte, Sharm El Sheikh. Steden en plaatsen in de buurt van Hurghada zijn Al-Ghardaqa, Al Ghardaqah, El-Ghardaqa en Urgada.