Quad excursie

quad_excursie.jpg

Iedereen die op vakantie gaat naar Hurghada, moet zeker goede schoenen en comfortabele kleding meenemen om te gaan genieten van een quad excursie in de woestijn van Egypte. Echt een must see!

Vier wielen op het hete zand

Bijna iedere toerist in Egypte maakt wel de ene of de andere quad excursie door de woestijn. Het is een fantastische ervaring om met deze kleine, gemotoriseerde voertuigen te springen over zandduinen, te rijden door prachtige kloven en te genieten van de uitgestrektheid van de woestijn om vervolgens een bezoek te brengen aan traditionele bedoeïenen dorpen. Een leuke afsluiting van deze excursie, waar kennis wordt gemaakt met de lokale bevolking en kan worden genoten van thee, waterpijp en een barbecue.

Hoe boeken?

De quad ritten kunnen vaak worden geboekt via het hotel, maar ook op het strand en in de stad zijn er verschillende aanbieders van quad excursies te vinden. Er zijn excursies te boeken van een uur, enkele uren of zelfs een hele dag. Het is erg belangrijk dat er tijdens de excursie een gids meegaat met kennis van de route. Dit is handig als je vast komt te zitten in het zand met de quad of als de motor niet meer start.
De Quad

De quad is solo te berijden, maar het is ook mogelijk dat twee mensen zitten op de quad. Dit is vooral handig als er kinderen mee gaan. De quad is door het hebben van vier wielen erg stabiel en daarmee is de kans op kantelens vrijwel onmogelijk.