Weer in hurghada

weer_in_hurghada.jpg

Hurghada is op het gebied van zon, zee en strand, het Egyptische bolwerk bij uitstek. Gelegen aan de Rode Zee, is deze toeristische metropool, vanwege het weer, het hele jaar door een heerlijk vakantieparadijs, voor jong en oud.

Het weer in Egypte is over het algemeen warm en droog. Het land heeft een heet, droog woestijnklimaat waardoor de temperatuur zelden onder de 8 graden komt en in het heetste seizoen, dus in de zomer, temperaturen kan hebben die boven de 40 graden kunnen uitkomen. Het behoort tot één van de landen met het grootste aantal uren zonneschijn van de wereld. In Hurghada regent het zelden, maar er waait over het algemeen wel voortdurend een verfrissend zeebriesje, met een windsnelheid van gemiddeld 16 km / uur. Deze komt meestal uit het noordwesten.

Het weer in Hurghada biedt bijna het hele jaar door temperaturen boven 25 ° C. Wie niet houdt van de extreme hitte, kan het beste in de eerste twee maanden van het jaar naar Hurghada gaan want in januari en februari, zijn de temperaturen zeer aangenaam tussen 15 en 25 ° graden.
Hurghada is dus een ideale zon bestemming. ECHTER, moeten alle reizigers naar Egypte wel rekening houden met deze woestijnzon. De zon is hier krachtig en heet en dus is zonnebrandcrème met een hoge factor in dit land heel belangrijk voor een goede gezondheid. Daarnaast is het drinken van veel water hard nodig om uitdroging en een zonnesteek te voorkomen Het dragen van hoeden wordt sterk aangeraden voor extra bescherming tegen de zon.