Sakkala

sakkala.jpg

De wijk Sakalla is een attractie in Hurghada en mag niet ontbreken op het vakantieprogramma. Tijdens een vakantie naar Hurghada is een bezoek aan Sakalla dus een welkom uitstapje.

Sakalla is het toeristische centrum van Hurghada. In tegenstelling tot het oude centrum Dahar is dit een moderne wijk die voortdurend in ontwikkeling is. Hier zijn tal van hotels, restaurants, bars en winkels te vinden. Er is een ruime keuze uit restaurants met een oriëntaals, Italiaans of internationale keuken. Op de promenade van de Grand Mall en de Mall Siva zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden te vinden. Sakalla is eigenlijk één lange winkelstraat die leidt van noord naar zuid.

Nachtleven

Sakalla kent tevens een gezellig en een bruisend nachtleven. Er zijn veel bars, nachtclubs en discotheken te vinden. Populair zijn; de twee Papa’s beach clubs, Little Buda en Ministry of Sound. Alcoholische dranken kan men hier nuttigen. Hurghada heeft een zeer westerse sfeer dus het is veel makkelijker om te drinken dan in andere gebieden van Egypte.
Jachthaven

In Sakalla ligt de haven van Hurghada. Dit is een indrukwekkende moderne jachthaven die plaats biedt aan maximaal 200 jachten. Een attractie hier is zeker de Marina Boulevard met een aantrekkelijke promenade, waar men heerlijk kan flaneren en mensen kan bekijken en zelf gezien kan worden. De Marina Boulevard is uitgegroeid tot een ware trekpleister voor het toerisme. De maritieme sfeer, gecombineerd met de oosterse sfeer trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers uit de hele wereld aan. Kunstenaars en live bands verlevendigen de sfeer en vermaken de toeristen dag en nacht.