Woestijnsafari

woestijnsafari.jpg

Een woestijnsafari; een onvergetelijke belevenis

Omdat Hurghada zo dicht bij de woestijn ligt, is Hurghada één van de meest populaire uitgangspunten voor woestijnsafari`s. De combinatie van bergen, ravijnen en uitgestrekte zandvlaktes maakt woestijn safari’s tot een exotische ervaring voor veel bezoekers.

Beleef een avontuurlijke tocht in de woestijn en geniet van de oneindige uitgestrektheid, rijdt in diepe kloven, zie de archaïsche afbrokkelende berg werelden en ontdek de lokale flora. Geniet van de stilte van de woestijn en ervaar de mooie kleuren. Bekijk dorpen van lokale bedoeïenen en proef hun traditionele gerechten. Drink thee, rook waterpijp, bewonder een voorstelling of filosofeer over culturele verschillen met deze lokale bevolking. Maak een zonsondergang mee in de woestijn als mooie afsluiter van een spannende excursie door de woestijn en als het helemaal donker is, is het ook nog eens puur genieten van de ongelooflijk heldere sterren boven de woestijn. Allemaal geweldige ervaringen om mee te maken tijdens een woestijnsafari.

Woestijnsafari`s zijn er in alle vormen en maten, gaande van de dagelijkse safari`s tot meerdaagse safari`s. Zaken als prijs, comfort, onbetreden paden, fysieke inspanning, verschillen van safari tot safari en het is dus goed om vooraf informatie te verzamelen over al deze aspecten. De wijze van vervoer voor de safari`s kan variëren van jeeps, paarden, kamelen, quads en vierwielers, afhankelijk van de smaak van de toeristen.  Men kan zich met een jeep door de woestijn laten rijden of zelf rijden met  quad. Een korte kameel rit is vaak mogelijk bij de bedoeïenen dorpen. Veel touroperators of lokale bedrijven bieden woestijnsafari’s aan waarbij de transfers van en naar het hotel zijn inbegrepen. 
Onderneem eens een woestijnsafari in afgelegen delen van Egypte,en ontdek de magie van de woestijn en oases!