Activiteiten Hurghada

activiteiten_hurghada.jpg

Tijdens een vakantie in Hurghada, kunt u vele activiteiten ondernemen van: duiken, snorkelen, waterparken, excursies naar de eilanden of oude tempels en de grote steden, maar ook klimmen in de bergen, of op een quad racen door de woestijn. Hieronder enkele tips om te doen.

Tocht op een catamaran

Verken de Rode Zee en de onderwater wereld, als onderdeel van een excursie op een catamaran. U kunt een onvergetelijke dag verwachten vol spanning in combinatie met ontspanning aan boord.

City Tour Hurghada

Als u Hurghada wilt leren kennen, dan is een rondleiding door de stad van Hurghada sterk aanbevolen. Deze tour leidt voornamelijk door het oude en interessant gebied Ad Dahar. Hier is het leven in de laatste 30 tot 40 jaar nauwelijks veranderd. Daar vindt u de groenten- en fruitmarkt en brengt u een bezoek aan de grootste moskee van de stad. Vooral ’s avonds is deze moskee indrukwekkend door het gebruik van licht. Daarna bezoekt u het Hurghada Aquarium waar de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee rond Hurghada is te bewonderen. In diverse tours worden daarnaast ook een bezoek gebracht aan de scheepswerf en het oude vissersdorp aan de rand van Ad Dahar en de oudste Koptische kerk.

Quad rijden of een jeepsafari in de woestijn en een bezoek aan de bedoeïen.

De woestijn die direct achter de laatste huizen van Hurghada begint, is dunbevolkt en heeft veel ruimte om lekker even stoom af te blazen. Met een quad of jeep, kunt u de woestijn prachtig verkennen. Het zorgt voor veel. Aan het eind van de tour staat meestal een bezoek aan een bedoeïenendorp op het programma waarin u een heerlijke maaltijd krijgt geserveerd kennis maakt met deze oorspronkelijke bewoners.

Varen op een boot met glazen bodem

Dit is een leuke activiteit voor gezinnen. U kunt kennismaken met de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee terwijl u droge voeten houdt.

En natuurlijk is er nog veel meer te doen. In Hurghada is er voor elk wat wils. Van strandplezier, extreme watersporten, golfen tot het bezoek aan de beste spa’s.