Snorkelen hurghada

snorkelen_hurghada.jpg

Hurghada is een kuststad van Egypte aan de westkust van de Rode Zee. Het is een wereldberoemde bestemming waar jaarlijks vele toeristen komen om er te snorkelen en te duiken vanwege het warme kristalheldere water met prachtige koralen en een grote diversiteit aan zeeleven. De onderwaterwereld van de Rode Zee is uniek en fascinerend. In Hurghada vindt je de mooiste en meest spectaculaire koraalriffen, waar snorkelervaringen opdoen een zeer leuke vakantie herinnering kan opleveren. Snorkelen in de Rode Zee is ook zeer geschikt voor beginners.

Goede uitrusting

Snorkelen is leuk, maar om dit veilig te kunnen doen is het noodzakelijk om altijd gebruik te maken van een goede uitrusting. Deze bestaat uit een snorkel (de beademingsbuis), een duikbril en zwemvliezen.

Snorkelen in en rond Hurghada

De meeste hotels in Hurghada liggen direct aan de zee . De stranden zijn prachtig en lopen langzaam af de zee in. Een duik in het kristalheldere water is dus gemakkelijk te maken. Veel hotels hebben zelfs hun eigen huisrif. Bij veel riffen kan men zwemmen en uitgerust met een snorkel en een bril, zijn deze heel goed te verkennen. Ook hier zijn tal van koraalformaties en kleurrijke vissen te ontdekken. Echter, niet alle hotels hebben dezelfde prachtige riffen te bieden. En bij sommige hotels is het huisrif niet meer in tact door het massatoerisme en wordt het, om het rif te beschermen, soms verboden om vanaf het strand de zee in te gaan.

Snorkelparadijs

Zeer goed snorkelen is mogelijk rond de Giftun Islands. Tal van Egyptische organisaties en touroperators bieden goedkope uitstapjes aan naar deze fantastische riffen. Heerlijk ontsnappen aan de drukte en genieten van een fantastische dag op paradijselijke zandstranden van dit bijna verlaten Giftun eiland of je heerlijk vergapen aan prachtige koraalriffen en de kans krijgen om met een beetje geluk zelfs met dolfijnen te kunnen zwemmen, is een unieke ervaring.