Duiken hurghada

duiken_hurghada.jpg

Hughada, de duikplace to be!

De Rode Zee in Egypte is een van de meest populaire bestemmingen voor duikvakanties. De meest bekende vakantiebestemming is ongetwijfeld Hurghada. De Rode Zee wordt beschouwd als een van de zeven wonderen van de onderwaterwereld en is de thuisbasis van meer dan 1.000 soorten ongewervelde dieren en meer dan 200 soorten zachte en harde koralen en proportioneel gezien het grootste aantal vissen van alle wateren in de wereld.

Hurghada, mooiste duikplekken ter wereld

De onderwaterwereld voor de kust van Hurghada is een van de mooiste duikplekken ter wereld. Talrijke koraalriffen trekken miljoenen duikliefhebbers per jaar naar Hurghada. Het kristalheldere water biedt onbeperkte mogelijkheden om het tropische marine leven te ontdekken, van haaien tot dolfijnen. De duikomstandigheden zijn uitstekend, het hele jaar door.

Veel duikscholen

Hurghada is een ideale vakantiebestemming voor snorkellaars en duikers. Zowel duikbeginners en ervaren duikers krijgen waar voor hun geld. In deze Egyptische badplaats is het aantal duikcentra en duikscholen enorm. Veel hotels hebben zelfs hun eigen duikschool. En heeft het hotel geen duikschool dan zijn er duikscholen die een pick-up service vanaf het hotel aanbieden. De duikstekken zijn dichtbij en eenvoudig te bereiken vanaf de accommodaties en liggen op meestal minder dan een half uur varen met de boot.

Mooie duikplekken

Een van de mooiste duikplekken bij Hurghada ligt  in de buurt van het eiland Giftun. De scholen vissen zijn daar bijzonder mooi en de koraalriffen bijzonder kleurrijk. Naast kleine vissen kun je er ook haaien, barracuda’s en andere grote vissen spotten. Populaire riffen zijn ook El Aruk en Abu Ramada. En omdat er bij de kust van Hurghada enkele schepen zijn gezonken, kan er  ook naar meerdere scheepswrakken worden gedoken in de Straat van Gubal. Ze liggen meestall op een diepte van 15 tot 30 meter.

Leren duiken

Hurghada is de ideale plek om je voor de eerste keer te gaan duiken. Er zijn een groot aantal veilige en beschutte plaatsen om te beginnen en waar je al en goed zicht hebt op het prachtige onderwaterleven.

Wil je duiken? Kom dus naar Hurghada!