Duikschool hurghada

duikschool_hurghada.jpg

Hurghada is de nieuwe populaire duikbestemming van de Rode Zee. Het is het tweede belangrijkste duikgebied in Egypte na Sharm El Sheikh. Het eerst rustige vissersdorpje is uitgegroeid tot een toeristisch centrum met vele hotels, resorts en duikscholen.

Duiken in Hurghada heeft geen introductie nodig, het is al wereldberoemd. Van minuscule naaktslakken tot reusachtige walvishaaien, dit gebied heeft het allemaal voor een perfecte Rode Zee duikvakantie. Er is hard en zacht koraal, schildpadden en dolfijnen en nog veel meer, met inbegrip van het wrak kerkhof bij Shaab Abu Nuhas.

In Hurghada zijn meer dan 100 duikscholen te vinden, die een verscheidenheid aan duikcursussen en duikpakketten aanbieden voor duikers van alle niveaus. Beginners die willen ‘leren duiken’ kunnen kiezen uit een aantal opties, terwijl de gekwalificeerde duikers hun vaardigheden met geavanceerde duikcursussen verder kunnen ontwikkelen.
De meeste resorts in Hurghada hebben betrouwbare en goed georganiseerde duikcentra, officieel ingeschreven bij de Red Sea Diving Association for Diving and Watersports, waarin allerlei duikdiensten worden aangeboden. In Hurghada zitten ook Nederlandse duikscholen. Te weten; Voodoo Divers, Duikcentrum Scuba Hurghada.

Als een duikbrevet halen altijd al een droom is geweest, ga dan eens op ontdekking in de prachtige wereld onder de zeespiegel in Hurghada.